篮球队 Pasukan Bola Keranjang Sekolah

篮球的发展在启明华小已有一段 久的历史。这里的篮球校队们在下课时和星期二下午都会去训练篮球。
           启明华小除了环境使然被逼吹起篮球风外,本校还拥有三位热心篮球运动的好老师,CIKGU KHAIRUL,林连黄老师和王基山副校长。多年来,老师们多热心的推动着篮球运动,带着学生们南征北伐,其耐心和毅力令人屈服。

‘启明篮球队,努力!加油!’

Pasukan Bola keranjang di sekolah ini mempunyai sejarahnya tersendiri. Setiap petang hari Selasa serta waktu rehat setiap hari, wakil  sekolah akan menjalani latihan untuk meningkatkan teknik dan kemahiran serta memupuk semangat kerjasama sesama sendiri. Banyak murid sekolah telah berjaya dipilih untuk mewakili daerah Klang dalam Kejohanan Majlis Sukan-Sukan Sekolah negeri Selangor.

SJKC Khe Beng amat bertuah kerana mempunyai tiga orang guru iaitu Cikgu Khairul, Cikgu Lim Lian Ng, dan Penolong Kanan Guru Besar Ong Kee Sun yang amat bertanggungjawab, dedikasi serta mementingkan kemajuan murid dalam aspek sukan ini. Mereka sering membimbing wakil sekolah untuk bertanding di luar sekolah bagi menimba pengalaman, meningkatkan keyakinan diri serta penguasaan kemahiran.

启明篮球队的战绩 Keputusan Cemerlang Pasukan Bola Keranjang