乒乓队 Pasukan Ping Pong Sekolah

乒乓的发展在启明华小已有一段悠久的历史。这里的学生不懂得怎么玩排球,足球,或铅球, 他们只会在下课时拿着乒乓拍去打打乒乓。
       启明华小除了环境使然被迫吹起乒乓风外,本校还拥有一位热心乒运的好教练—陈文忠教练。多年来陈教练都热心的推动着乒运,带着学生们南征北伐,其耐心与毅力令人屈服。除此之外,乒乓学会负责老师兼教练,郭莹莹老师和陈碧莱老师也对 我校乒乓校队作出很大的贡献.
       校长是希望启明的乒乓风会越括越猛,更希望在不久的将来看到启明的学生人人‘人手一拍’.

‘启明乒乓队,努力!加油!’

Ping-pong di SJK(C) Khe Beng mempunyai sejarahnya tesendiri. Beberapa orang murid sekolah telah mewakili daerah Klang dalamkejohanan Majlis  Sukan Sekolah-sekolah Selangor dalam kejohanan Majlis Sukan Sekolah-sekolah Malaysia(MSSM).

SJK(C) Khe Beng mempunyai persekitaran yang sesuai memupuk minat pelajar dalam permainan ping-pong. Pihak sekolah juga mempunyai seorang jurulatih yang berkaliber iaitu Encik Tan Boon Tiong .Jurulatih ping-pong ini amat berpengalaman dalam bidang permainan ping-pong . Beliau membimbing murid-murid , ahli kelab ping-pong menyertai banyak pertandingan. Kesabaran dan kecekalannya amat disanjungi. Selain itu, guru penasihat selaku jurulatih sekolah, cikgu Kok Yin Yin dan Tan Pik Lai juga memainkan peranan penting dalam usaha mengharumkan nama sekolah dalam arena ping pong sekolah.

Guru Besar SJK(C) Khe Beng berharap kelab ping-pong akan terus berkembang dan mendapat sambutan yang menggalakkan dalam kalangan pelajar.

Usahalah kelab ping-pong SJK(C) Khe Beng!

启明乒乓队的战绩 Keputusan Cemerlang Pasukan Ping Pong