合唱团 Kelab Koir Sekolah

启明华小合唱团是在2000年成立的。成立的初期,阻力与困难总是难免的。那时候我们的成员都是一些五音不全,不会唱歌的‘小不点’。但是凭着团员的努力,配合指导老师及负责老师的悉心教导,这一群五音不全的团员渐渐的掌握了唱歌的技巧,大伙儿也越来越有默契了。团员们的合作使到启明华小合唱团一次又一次地在校外比赛中的项目写下了胜利的篇章。校方衷心感谢合唱团指导及负责老师的热心教导。在此同时,校方也非常感谢家长们一路来给予精神上与行动上的支持。只有您们的支持,启明华小合唱团才能越来越茁壮,歌声越唱越嘹亮。

​Kelab koir S.J.K.(c) Khe Beng telah ditubuhkan pada tahun 2000. Pada peringkat awal, pelbagai rintangan dan kesukaran terpaksa diharungi oleh kelab ini. Pada masa itu, ahli-ahli koir masih kami tidak pandai menyanyi. Dengan usaha ahli kelab ini dan bimbingan guru penasihat, ahli kelab koir mampu menguasai kemahiran menyanyi secara beransuran. Kerjasama ahli-ahli kelab ini membuahkan hasil dengan mendapat kejayaan dalam peringkat daerah.

Pihak sekolah ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada guru penasihat kelab ini yang bertanggungjawab memberi galakan dan dorongan ketika mengajar. Pada masa yang sama, pihak sekolah amat berterima kasih kepada ibu bapa yang memberi sokongan rohani dan operasi. Sokongan semua pihak dapat menaikkan semangat ahli kelab ini untuk mencapai kejayaan yang lebih cemerlang pada masa akan datang.

启明合唱团的战绩 Keputusan Cemerlang Kelab Koir